Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-09@06:09:10 GMT

شب قدر خاطره انگیز برای کودکان

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۳۲۱۲۰


شب قدر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و از آنجایی که سرنوشت یک سال ما در این شب رقم می‌خورد مسلمانان در این شب به شب زنده داری می‌پردازند. مساجد و خیابان‌ها پر می‌شود از جمعیت؛ از آنجا که لذت این شب‌ها به حضور پیدا کردن در این مراسم‌ها است، اما در این بین هستند کسانی که صاحب فرزندان کوچکی هستند؛ از طرفی دوست دارند که مانند سال‌های قبل در مراسم احیا شرکت کنند و از طرفی هم می‌ترسند که نکند با حضور در این مراسم هم تمرکز خودشان گرفته شود هم تمرکز دیگران و هم کودکشان اذیت شود اما.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..


باید بگوییم که حضور در این مراسم‌ها به نفع شما و آینده‌ی فرزند تان است لذا ما به شما راهکار‌هایی را ارائه خواهیم کرد که با اجرا کردن این کار‌ها هم شما از فیض شب قدر محروم نشوید و هم شب خاطره انگیزی را برای کودکتان رقم بزنید.

کودکتان را آماده کنید
اولین و مهمترین کار آماده کردن ذهنی کودک از وقایع شب قدر است. برای کودکتان از فضیلت‌ها و اهمیت شب قدر به گونه‌ای که او درک فهم آن را داشته باشد توضیح دهید. مثلا با مقایسه‌ی کردن چیزای گران بها ارزش‌ها را به کودک یاد دهید تا وقتی می‌گویید که شب قدر از هزاران ماه بهتر و از شب‌های دیگر با ارزش‌تر است قدرت درک آن را داشته باشد.

در قالب داستان برای کودکتان شب قدر را شرح دهید چرا که کودکان از سه- چهار ماهگی با داستان و قصه ارتباط زیادی برقرار می‌کنند و تمام ان را در ذهنشان تجسم می‌کنند.

کودک را با تاثیرات دعا اشنا کنید
پیامبر گرامی اسلام دعا کردن را اسلحه مومن و موجب نجات انسان در روز‌های زندگی می‌دانند لذا در این شب‌ها از تاثیرات دعا کردن برای فرزندانتان بگویید. به او بگویید که در این شب با دعا کردن همه‌ی اتفاقات خوب و بد برای انسان‌ها رقم می‌خورد.

کودکان آرزو‌هایی دارند که شاید آن آرزو‌ها برای ما بزرگتر‌ها خنده دار باشد حال رسیدن به این آرزو‌ها به اندازه‌ی اجابت دعا برای ما هیجان آنگیز و نشاط اور است، اما باید شیوه‌ی درست دعا کردن را به کودک آموخت. باید به او بگویید که وقتی می‌خواهی دعا کنی و از خدا چیزی میخواهی اول باید از همه‌ی مهربانی‌ها و لطف هایش تشکر کنی و به خدا نشان بدهی که چقدر دوستش داری و بعد خواسته ات را بگویی تا خدا هم خواسته ات را براورده کند.

شما می‌توانید شیوه‌ی دعا کردن و همچنین انتظار کشیدن برای رفع حاجت را به کودک بیاموزید مثلا اگر فرزندتان از شما می‌خواهد که برای او وسیله‌ی بازی بخرید به او بگویید که برو و برای داشتن این وسیله‌ی بازی ات دعا کن و بعد از مدتی که این وسیله را برای او خرید مسلما کودکتان از داشتن آن خوشحال می‌شود و این عمل باعث می‌شود که کودکتان از طرفی قدر داشته هایش را بداند و از طرفی متوجه شود با دعا کردن دیر یا زود به خواسته هایش می‌رسد و همچنین این عمل در دراز مدت باعث تقویت ارتباط کودک با خدا می‌شود.

وسایل مورد نیاز برای سرگرم کردن کودک
شرایط را برای کودک فراهم کنید تا در طول روز و اوایل شب راحت بخوابد تا بتواند شب را بیدار بماند، اما بیدار ماندن کودک به تنهایی کافی نیست و حضور در چنین مراسم‌هایی برای کودکان جذابیتی ندارد و حتی ممکن است به دلیل گریه و زاری اطرافیان باعث وحشت کودک هم بشود لذا این والدین هستند که باید فضا را برای کودک مهیج کنند، اما چگونه؟

ما بزرگتر‌ها در این شب اغلب کتاب دعا به دست داریم و از آنجا که بچه‌ها هم علاقه‌ی زیادی دارند که مانند بزرگتر‌ها رفتار کنند بهتر است دفترچه یا کتابی را به همراه داشته باشید. حتما اسباب بازی کوچک، اما بی صدا با خود ببرید تا حوصله‌ی کودک سر نرود. همچنین از انجا که این مراسم‌ها با صدای بلندی پخش می‌شود و این مساله می‌تواند برای کودکان کلافه کننده باشد می‌توانید با استفاده از هدفون و گذاشتن کارتون در موبایل او را سرگرم کنید.

بردن خوراکی را فراموش نکنید. ممکن است کودکتان گرسنه و تشنه شود پس با خودتان خوراکی‌های مناسب مثل آب، نان و پنیر و سبزی، کیک و بیسکویت، پسته همراه داشته باشید.

بازی با هم سن و سال‌ها
والدین بچه دار در مکان تاریک ننشینند. اگر می‌بینید که در جایی تعدادی بچه جمع شده اند و بازی می‌کنند شما هم نزدیک آن‌ها بروید تا کودکتان بتواند با آن‌ها هم بازی شود. کودک وقتی ببیند که کودکان دیگر هم همراه والدین خود در این مراسم حضور دارند احساس خوبی به او دست می‌دهد و انگیزه‌ی سرشاری در او ایجاد می‌شود که باعث می‌شود بدون آنکه غر بزند یا گریه کند تا پایان مراسم بیدار بماند.

سحری دلچسب در پارک!
اگر می‌توانید با خودتان سحری ببرید تا بعد از تمام شدن احیا سحری تان را در پارک میل کنید. این مساله شادی بچه‌ها را صد چندان می‌کند و خاطره‌ی حضور در این شب‌ها برای او شیرین‌تر می‌شود مخصوصا که ممکن است شب‌های دیگر موقع سحری خوردن شما خواب بوده باشند.

صبوری فراموش نشود
برای شرکت در این مراسم باید خودتان را آماده کنید که ممکن است از دعا جا بمانید، کودک گریه کند، گرسنه شود، بی قراری کند و ... و شما تنها باید با صبوری و آرامش با او برخورد کنید چرا که عصبانیت و خشونت تنها کارتان را خراب می‌کند و باعث می‌شود کودکتان از حضور در این مراسم دلزده شود لذا شرایط را طوری تنظیم کنید که کودکتان برای حضور در شب قدر باقی مانده اشتیاق داشته باشد. منبع: تبیان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شب قدر بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۲۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند

به گزارش تابناک «بچه که نیس، یه وسیله‌اس برای درآمدزایی والدین»، «خب چی میشه؟ یکی دوست داره یه پیج بزنه عکس نوزادی تا بزرگی کودکشو ثبت کنه»، «از جنینی میشه کودک کار اینستاگرامی»، «فک می‌کنم من تنها مادری هستم که به انتخاب پسرم احترام گذاشتم و تا خودش نخواد براش پیج نمیزنم»، «تو کشورهای دیگه کودک تا یه  سنی حق نداره توسط والدین در شبکه مجازی یا لایوها دیده بشه»؛ این‌ها بخشی از پیام‌های مخاطبان در فضای مجازی است که در واکنش به صفحه‌های اینستاگرامی کودک اینفلوئنسرهایی که هنوز متولد نشده‌اند به ثبت رسیده است. 


این درحالیست که رئیس گروه سلامت روان دانشگاه علوم پزشکی تهران شهرام خرازی‌ها ۱۶ اردیبهشت ماه گفت که «والدین با انتشار عکس جنین در فضای مجازی حقوق مادی و معنوی کودک خود را مورد تجاوز قرار می‌دهند.»

چند سالی است که پای کودکان و حتی نوزادان به فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باز شده است. پیشتر خبر دستگیری پدری خبرساز شد که پسر ۶ ساله خود را مجبور به استفاده از الفاظ رکیک در فضای مجازی می‌کرد تا با استفاده از شیرین زبانی کودک، تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرامی خود را بالا ببرد.
آمار مستند و رسمی از تعداد کودکان  اینستاگرامی موجود نیست، اما مددکاران اجتماعی خبر از رشد تصاعدی این کودکان در فضای مجازی و پایین آمدن روزانه سن اینفلوئنسرهای اینستاگرامی می‌دهند. به طوری که برخی از نوزادها هنوز متولد نشده هزاران دنبال کننده دارند. 


اغلب این صفحه‌ها در اینستاگرام با تصاویری از تست بارداری و سونوگرافی آغاز به کار می‌کند و حتی فیلم لحظه تولد برخی از آن‌ها نیز در فضای مجازی موجود است.


البته استفاده ابزاری از کودکان در فضای مجازی تنها مختص به ایران نیست. این موضوع در سال‌های گذشته به یکی از دغدغه‌های اصلی حامیان حقوق کودک در دنیا تبدیل شده است. این فعالان علاوه بر مخالفت با ساختن صفحات مجازی به نام کودکان، انتشار تصاویر صورت کودکان در صفحات والدین را نیز ناقص حقوق اولیه و تاثیر گذار بر سلامت روانی کودکان می‌دانند.


آسیه اناری، روان‌شناس بالینی کودکان، می‌گوید که «دنیای امروزی و آینده بر اساس همین ارتباطات شکل می‌گیرد. ما نمی‌توانیم بچه‌ها را از دنیای ارتباط‌های مدرن و تکنولوژی دور کنیم.» والدین با ساختن صفحه اینستاگرام به دنبال آرشیو عکس کودکان‌شان هستند. اتفاقا بعضی از بچه‌ها وقتی بزرگتر می‌شوند از دیدن عکس‌های کودکی خود لذت هم می‌برند. 


اما محمدصادق باطنی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی در حوزه کودک، می‌گوید که اینستاگرام جای خوبی برای آرشیو عکس نیست. با انتشار عکس کودک در فضای مجازی « بچه از همان سن کم به تأییدطلبی عادت می‌کند و این تایید را از آدم‌های مجازی دریافت می‌کند و در بزرگسالی که گرفتن تایید سخت‌تر می‌شود، برای اقناع همان بخشی که در شکل‌گرفتنش دخل و تصرفی نداشته، دست به کارهایی می‌زند که باعث آسیب‌های جدی به شخصیت او می‌شود.»
روانشناسان معتقدند که والدین باید به حریم خصوصی فرزندان خود توجه کنند و هر عکسی را منتشر نکنند. علاوه بر این باید قوانین سخت گیرانه‌تری را از جانب شبکه‌های اجتماعی برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های احتمالی از کودکان تصویب شود.

 

 

فارس

دیگر خبرها

  • مشکلات رفتاری کودکان ۳ تا ۵ ساله را چگونه بر طرف کنیم؟
  • خاطره‌ای ماندگار از پرواز پروانه‌ها در حرم امام رضا (ع)
  • سفری خاطره انگیز با تور تایلند آرزوی سفر
  • دلیل اصلی پرخاشگری در کودکان چیست؟
  • ببینید | فریادهای تهیه‌کننده سریال‌های خاطره‌انگیز رضا عطاران بر سر فرد محکوم در پرونده مرگ مشکوک زهره فکور صبور در صحنه دستگیری!
  • تکرار گل خاطره‌انگیز هوملز مقابل فرانسوی‌ها (عکس)
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه